П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Більше просити не буду… найду тебе»: Син московського попа погрожує вірянам ПЦУ розправою

    Син настоятеля громади РПЦвУ храму на честь Преображення Господнього у с. Вільховатий, Рахівського району погрожує вірянину Православної Церкви України Івану Годинчуку фізичною розправою.
    Про це повідомив священник ПЦУ от. Юрій Віг на своїй сторінці у соціальній мережі.
    Син служителя РПЦвУ вимагав від вірянина видалити відео на якому парафіянка, яку побили московські попи, розказує деталі інциденту.
    «Видали то що поставив, най не беру гріх на душу. Більше просити не буду, а просто найду тебе. Думаю ти мене поняв», – написав Василь Легач, син свящника РПЦвУ.
    Православна громада в селі Ділове Рахівського району ще у січні-лютому 2019 року проголосувала за перехід від РПЦвУ до ПЦУ і зареєстрували свою нову громаду.
    «Представники Російської Православної Церкви, зокрема її структурного підрозділу в Україні, УПЦ МП, в особі безкарно діючих на нашій землі провідників “лжерусского мира”, не цураються жодних брудних і злочинних методів з метою подальшого обману наших співвітчизників в інтересах чужих нам Московської Церкви та московсько-путінського агресора», – наголошує отець Юрій.
    Священник ПЦУ зауважив, що на людей, які перейшли в Православну церкву України, чиниться тиск єрархом Російської церкви в Україні Марком Петровцій, тим же «митрополитом» Хустської єпархії РПЦвУ через своїх священнослужителів.

    Нагадаємо, у церковному конфлікті на Закарпатті замішаний монах РПЦвУ, який виступає за Русинську народну республіку.

    Найсвіжіше

    Популярне