Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Криму священники «УПЦ МП» благословили присягу на вірність Росії окупаційних військ РФ

    На території окупованого півострова Крим одразу двоє священнослужителів так званої УПЦ Московського патріархату благословили присягу на вірність Росії окупаційних військ Російської Федерації.
    8 серпня священник «УПЦ МП» Сергій Халюта благословив 150 курсантів школи водолазів, «які присягнули на вірність Росії, і поклялися гідно виконувати свій військовий обов’язок, мужньо захищати свободу і незалежність Росії».
    «Возлюблені у Господі брати і сестри, дорогі курсанти! Сьогодні – найважливіший день у вашому житті. Тут, на місці хрещення князя Володимира, на місці проповіді апостола Андрія Первозванного, на місці, де зароджувалася наша Свята Русь, ви поклялися Богу, народу і Батьківщині вірно служити державі. Господь наш Ісус Христос дає нам заповідь любові: “Ні подвигу вище, ніж душу свою покласти за друзів своїх” Сьогодні ви поклялися захищати Вітчизну, віддаючи найдорожче, що є у вашому житті. Бажаю вам міцності духу, тому що в здоровому дусі – здорове тіло, будьте вірні Батьківщині, будьте вірні Богу, з Днем прийняття присяги», – сказав служитель «УПЦ МП».
    На території окупованого півострова Крим в окремому спеціальному моторизованому батальйоні військ Національної гвардії Російської Федерації прийняли присягу на вірність Росії 59 молодих бійців, які прибули до Євпаторії з Волгограда, Казані і Краснодара. З цією подією новобранців «сердечно привітав» священник так званої «УПЦ Московського патріархату», настоятель храму в ім’я святителя Луки єрей Анатолій Пономарьов.
    Про це повідомляє офіційний сайт Кримської єпархії УПЦ МП.
    «Дорогі курсанти! Сьогодні ви присягнули на вірність Батьківщині (Росії – ред. ДФУ), а вірність – це категорія духовно-моральна, що припускає віддачу всього себе, – сказав отець Анатолій. – Вам бажаю мудрості, терпіння, кріпості духовних і фізичних сил, доброго здоров’я на многая літа. Боже благословення нехай буде з усіма вами!».
    Нагадаємо, це вже не вперше так звана українська церква Московського патріархату благословляє окупантські війська Російської Федерації. Священики УПЦ (МП) освячують російську зброю в Криму, називаючи її «зброєю правди»
    Загалом РПЦвУ в Криму освячують зброю Росії, а в Україні «моляться за мир». Також єпископ-колаборант «УПЦ МП» в Криму освятив храм на честь Петербурзької святої.

    Найсвіжіше

    Популярне