П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Уряди України та Ізраїлю закликали паломників утриматися від поїздки до Умані

    Цього року епідемічна ситуація в Україні та Ізраїлі, як і в усьому світі, на жаль, не дає змогу традиційно відзначити свято Рош га-Шана.
    Про це йдеться у спільній українсько-ізраїльській урядовій заяві щодо паломництва хасидів до м. Умань, оприлюдненій на сайті Кабміну.
    «Керуючись рекомендаціями та застереженнями Міністерств охорони здоров’я України та Ізраїлю, наполегливо закликаємо усіх паломників, які планують взяти участь у цьогорічних святкових заходах з нагоди Рош га-Шана в Україні, утриматися від відвідання міста Умань через загрозливу епідемічну ситуацію», – говориться в документі.
    У той самий час в заяві йдеться: «Для тих, хто таки вирішив відвідати Умань, хотіли б наголосити, що карантинні обмеження в Україні поширюються на всі публічні заходи і мають суворо дотримуватися».
    Раніше міський голова Умані Олександр Цебрій заявив, що готовий до радикальних заходів, щоб не допустити в місто паломників-хасидів через ситуацію з коронавірусом. За його словами, місто може виставити блокпости на в’їздах.
    Пізніше пресслужба МВС України повідомила, що Кабінет міністрів та Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій підтримали пропозицію Міністерства внутрініх справ про введення технічних обмежень в період коронавірусу на відвідування Умані іноземцями.

    Найсвіжіше

    Популярне