Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Рада Церков співпрацюватиме з урядом України у просвітництві щодо COVID-19

    Глави церков і релігійних організацій готові допомогти уряду в поширенні інформації серед населення про необхідні профілактичні дії, щоб захиститися від зараження коронавірусом, особливо під час навчального процесу у школах.
    Про це на зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та іншими членами уряду домовились у четвер, 20 серпня, в клубі Кабінету міністрів, повідомляє Інститут релігійної свободи.
    У зустрічі також взяли участь міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар Віктор Ляшко та голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан.
    Денис Шмигаль зауважив, що у теперішній час просвітницькі заходи зможуть допомогти сповільнити поширення COVID-19 і уникнути ризику перевантаження системи охорони здоров’я хворими, щоб кожен міг отримати необхідну медичну допомогу. В цій сфері уряд розраховує на допомогу церков і релігійних організацій.
    Головуючий у ВРЦіРО митрополит Епіфаній, предстоятель Православної Церкви України, подякував прем’єр-міністру за те, що заклик релігійної спільноти до діалогу був почутий і урядові зустрічі з Радою Церков відбуваються регулярно.
    Він наголосив на відкритості Всеукраїнської Ради Церков до взаємодії з урядом у розробці і впровадженні комплексу просвітницьких заходів, спрямованих на зупинення стрімкого поширення COVID-19 в Україні. Митрополит Епіфаній нагадав про заяву ВРЦіРО, в якій релігійні діячі закликали МОЗ утриматися від узагальнених публічних звинувачень щодо нібито загального недотримання релігійною спільнотою протиепідемічних заходів, а натомість усувати можливі ризики шляхом ефективної практичної взаємодії.
    Зустріч завершилася підсумковими коментарями профільних урядовців, які озвучили напрямки подальшої практичної співпраці урядових структур із церквами і релігійними організаціями.

    Фото: Максим Васін

    Найсвіжіше

    Популярне