Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпархія РПЦ має намір переоформити на себе будівлі Середньоуральського монастиря

    Очільник Єкатеринбурзької єпархії Російської православної церкви розповів про подальші заходи, які будуть вжиті у відношенні позбавленого сану схиігумена Сєргія Романова та захопленого ним та його прихильниками Середньоуральського монастиря.
    Слова архієрея цитує «Ахилла» з посиланням на «Интерфакс».
    Митрополит Кіріл (Наконечний) заявляє, що з точки зору Церкви, було зроблено все потрібне. «Єдине що, звісно, будівлі треба оформляти», – зазначив він.
    Проблема очевидна, оскільки Сєргій Романов не раз стверджував, що всі будови оформлені на приватних осіб – благодійників монастиря. Відтак, єпархія не має і не може мати ніяких претензій на права користування монастирськими будівлями. А сам Романов запевняє, що нікуди не піде з монастиря.
    На противагу, в Єкатеринбурзькій єпархії заявляють, що процес переоформлення прав на будівлі триває. «Земельні ділянки під монастирським комплексом перебувають у користуванні єпархії і надані для здійснення релігійної діяльності. Всі договори, укладені з питань діяльності монастиря, також узгоджувались з єпархією».
    Якщо чиновники підуть на зустріч офіційній РПЦ, то не важко спрогнозувати, як будуть відбуватись події після переоформлення прав на будівлі.
    Майже одразу після цього, суди Російської Федерації приймуть рішення з вимогою до прихильників Сєргія Романова звільнити Середньоуральський монастир. Звісно ж, добровільно таке рішення виконувати ніхто не буде. І от тоді виникнуть реальні передумови до силового протистояння між російськими правоохоронцями та «православною армією Романова».
    Чи буде це блискавичним придушенням церковного бунту, чи переросте у затяжне протистояння, покаже лиш час.

    Найсвіжіше

    Популярне