Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Серпень 2020 – перший місяць з початку війни без бойових втрат

    У серпні 2020 року, відповідно до зведень пресцентрів штабу Об’єднаних сил та Міністерства оборони, внаслідок ворожих обстрілів на Донбасі не загинув та не був поранений жодний український воїн.
    Про це повідомив сайт “Новинарня”.
    Це перший місяць від початку війни навесні 2014-го, коли в силах АТО/ОС немає безповоротних бойових втрат.
    Таким чином, спрацьовує “всеохопне перемир’я”, що почалося з 27 липня. Окупанти на Донбасі й надалі вдаються до обстрілів, але вони переважно носять провокативний характер і є неприцільними.
    За підрахунками “Новинарні” (відповідно до повідомлень штабу ООС), у серпні зафіксовано 55 обстрілів. Це був “найтихіший” місяць війни.
    Санітарні бойові втрати Збройних сил України – двоє поранених.
    25 серпня на Горлівському напрямку під час огляду протипіхотної осколкової міни ПОМ-2, імовірно скинутої з безпілотника, отримали поранення командир 137-го батальйону морської піхоти полковник Вадим Римаренко та сержант із його підрозділу. Поранення Римаренка – легке, сержанта – середньої тяжкості.
    Протягом місяця триває службове розслідування щодо підриву на невідомому вибуховому пристрої (ймовірно, протитанковій міні) біля села Водяне автомобіля з бійцями 42-го окремого мотопіхотного батальйону. Внаслідок цього підриву загинув розвідник, старший сержант Сергій Похович “Сєдой”, ще один боєць дістав важкі поранення.
    Як повідомили “Новинарні” в командуванні 42 омбр, офіційні висновки щодо цієї події будуть зроблені після закінчення службового розслідування. Однак наявні на даний час відомості щодо обставин підриву дають підстави вважати цю втрату небойовою. Раніше про небойовий характер втрати заявляв також пресцентр штабу ООС.
    Загалом, за даними з відкритих джерел, у серпні стало відомо щонайменше про п’ять безповоротних небойових втрат (загиблих) в Об’єднаних силах – необережне поводження зі зброєю, самогубство, підрив, зупинка серця тощо.

    Найсвіжіше

    Популярне