Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Лукашенко звинуватив католиків в антидержавній пропаганді

    Президент Білорусі дав обіцянку не закривати католицькі храми в країні, незважаючи на те, що ті вели “антилукашенківську пропаганду”.
    “Ви ж подивіться, ми костели не закрили, навіть якщо вони вели антилукашенківську, антидержавну пропаганду. Ми їх не закрили – навпаки, намагаємося підтримати, захистити. Ви це бачили на площі (площі Незалежності, де розташований Червоний костел – ред.). Правда, фейк влаштували, що ми там в костел не пускали”, – заявив у Аляксандр Лукашенко, передає агенція “Інтерфакс-Релігія”.
    “У Білорусі костели працювали і працюватимуть”, – пообіцяв президент.
    Він також запевнив, що “ніякого накату держави на католицьку, православну церкву, мусульман, юдеїв – хто б тут не був – ми ніколи не допустимо”. “Тому що це наша гордість – конфесійний мир, національний мир. Ми завжди цим пишалися і будемо пишатися”, – заявив президент.
    Раніше Лукашенко сказав, що глава білоруських католиків Тадеуш Кондрусевич не був пропущений з Польщі до Білорусі, оскільки “отримав завдання на польській стороні”.
    Нагадаємо, 26 серпня під час розгону акції протесту на площі Незалежності в Мінську, за свідченням очевидців, ОМОН заблокував близько 100 учасників акції в Червоному костьолі. Лукашенко, пославшись на представників ОМОН, заявив, що “ті захищали від натовпу мітингувальників тих, хто молився в храмі”.

    Найсвіжіше

    Популярне