Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Карантин в Умані посилять на час паломництва хасидів

    Карантин в Умані з 15 до 21 вересня 2020 року буде посилено. Дані заходи пов’язані з масовим паломництвом хасидів на Рош га-Шана.
    За рішенням держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаській ОДА разом з Міністерством охорони здоров’я, ДСНС та силовиками доручено вжити низку заходів з 15 до 21 вересня 2020 року, передає РБК-Україна з посиланням на міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова.
    Обмеження в районі паломництва:

    • заборона на масові релігійні та культурні заходи за участю більше 1 особи на 10 квадратних метрів будівлі або території;
    • заборона на роботу закладів громадського харчування з організацією дозвілля;
    • заборона на роботу інших закладів громадського харчування з 00:00 до 07:00, крім доставки їжі та замовлень на винос;
    • заборона на концерти, дискотеки і роботу нічних клубів;
    • заборона стихійної торгівлі;
    • заборона на відвідування навчальних закладів в районі паломництва.

    Крім того, район паломництва хасидів необхідно обмежити карантинними КПП. Також в Умані буде щодня засідати оперативний штаб щодо безпечного святкування Рош га-Шана, до його складу увійдуть правоохоронці, медики, місцева влада і представники єврейської громади.
    На в’їзді до Умані також встановлять КПП з поліцією, військовими Нацгвардії, медиками та працівниками ДСНС. В районі паломництва і на основних об’єктах треба забезпечити розмітку для дотримання соціальної дистанції.
    Також повідомляється, що в Умані виділять окреме приміщення, яке буде використовуватися для обсервації в разі спалаху COVID-19 серед паломників. Також окремий обсерватор буде і для працівників органів державної влади, які будуть забезпечувати порядок.
    Місця паломництва, культові будівлі, а також місця харчування та проживання необхідно регулярно дезінфікувати. Доручено роз’яснювати протиепідемічні заходи шляхом розміщення банерів англійською мовою та івритом.
    Місцева влада має також встановити турнікети на входах до культових будівель і забезпечити температурний скринінг.

    Найсвіжіше

    Популярне