П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Ватажок «ДНР» Пушилін віддав наказ відкрити вогонь по позиціям ЗСУ

    Глава псевдо-державного утворення «ДНР» Дєніс Пушилін заявив, що 3 вересня сплив термін ультиматуму, який він висував Києву. Представник незаконного військового формування (НЗФ) зазначив, що до вимог «ДНР» входила ліквідація позицій ЗСУ поблизу населеного пункту Шуми.
    Про це інформує «Патріот Донбасу» з посиланням на сайті ватажка «ДНР» Пушиліна.
    Ватажок терористів вкотре спробував звинуватити українську сторону у порушенні перемир’я, зокрема, у облаштуванні нових позицій ЗСУ після 22 липня 2020 року.
    «… офіційно заявляю, що відповідно до пункту «е» додаткових заходів мною прийнято рішення видати наказ про відкриття вогню по незаконно зведеним інженерним спорудам в районі населеного пункту Шуми (600 метрів на північний схід від населеного пункту Шуми – район знову обладнаних українських позицій з центром з координатами 48 градусів 22 хвилини 57 секунд північної широти і 37 градусів 56 хвилин 55 секунд східної довготи)», – йдеться у заяві Дєніса Пушиліна.
    Також, лідер «ДНР» закликав Київ відвести своїх військових із вказаних позицій у зв’язку з тим, що о 8:00 7 вересня 2020 року розпочнеться обстріл зазначеного району.
    Пушилін заявляє, що «операція», тобто обстріл, буде здійснюватись під контролем СММ ОБСЄ.
    Нагадуємо, що зараз ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Минулої доби, 4 вересня, було зафіксовано один факт порушення режиму припинення вогню – поблизу населеного пункту Авдіївка НЗФ здійснили поодинокі постріли з гранатометів та кілька коротких черг зі стрілецької зброї. На провокації захисники України вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат та поранень, внаслідок ворожих пострілів, серед особового складу Об’єднаних сил немає.

    Найсвіжіше

    Популярне