П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ Іларіон (Алфєєв) агітує без вагань робити щеплення російською вакциною від коронавірусу

    Росіяни можуть не зволікати із щепленням від Covid-19, оскільки ризик побічних реакцій від російської вакцини не можна порівняти з наслідками самого захворювання.
    Таку думку висловив глава Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) в ефірі телеканалу «Россия 24», повідомляє «Сredo press».
    «Чим раніше зробити щеплення, тим краще», – запевняє владика, – «ризик, що вакцина викличе якісь побічні дії мінімальні. Сторонні ефекти давно відомі – це підвищення температури на «один вечір», слабкість та сонливість», – переконує представник Російської православної церкви.
    Він зазначив, що тимчасове короткострокове погіршення самопочуття не йде у порівняння з тими муками, які переживають хворі на коронавірусну хворобу.
    Водночас, мусимо визнати, що до російської вакцини від коронавірусу дуже багато питань у фахівців. Дослідження її ефективності і безпеки, вочевидь, не проведені належним чином. Чимало медиків вважає, що лабораторні дослідження на людях в Кремлі вирішили замінити дослідженням безпосередньо на громадянах РФ.
    І отут стає зрозуміло, чому до агітації за російську вакцину вирішили долучити церкву. Не важко здогадатись, що добровольців на вакцинацію в Росії виявилось не так вже й багато. Тож Москва потребує кардинального збільшення кількості «піддослідних» для вітчизняного препарату, який більше нагадує продукт політичний, а не медичний.
    Чи досягне Кремль бажаного ефекту через маніпуляції почуттями російських православних, поки не зрозуміло. Видається, що більшість росіян схильні почекати на більш надійну вакцину, яка буде схвалена для широкого застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

    Найсвіжіше

    Популярне