Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Новообраний глава Білоруської філії РПЦ заявив, що не буде підтримувати протести в Білорусі

    Митрополит Мінський Веніамін (Тупеко), обраний 25 серпня главою Білоруського екзархату Московського патріархату, заявив, що не буде підтримувати білоруський народ у протестах проти фальсифікації на виборах.
    «І позиція (Білоруської церкви московського патріархату, – ред.) повинна бути, з одного боку, нейтральною і служити примиренню, а з іншого – ненав’язливою і некатегоричною, але з любов’ю і турботою сповіщати Слово Боже, яке говорить, де правда, де брехня, де гріх, де чеснота і як постаратися в цій ситуації за допомогою чесноти знайти шлях назад до спокійної, мирної Білорусі», – сказав він в бесіді з російським пропагандистським каналом RT.
    Митрополит Веніамін не уточнив, що слово Боже каже про дії теперішньої влади Білорусі і чи вважає він їх чесними та справедливими. Також він не прокоментував, чи є гріховним дії Лукашенка, який вважає себе легітимним президентом.
    Митрополит Московського патріархату винить коронавірус у ситуації, що склалась в Білорусі і називає політку дуже складною справою: «- Політика – це дуже складна сфера. Багато що тут приховано, незрозуміло. Якщо ми, священнослужителі, будемо займатися політикою, то хто тоді буде наставляти народ в Законі Божому?».
    За словами, Веніаміна, щоб примирити протестуючих в Білорусі, потрібно почати писати нову сторінку історії: «Це, скажімо, створення нової Конституції, нові вибори і так далі. Але щоб це було на чистому аркуші, добре підготовлено і в мирному дусі».
    Нагадаємо, раніше Веніамін висловив припущення, що незалежність від Москви їм штучно нав’язують ззовні. Також він повторив пропагандистські кліше про поділ «братніх народів».

    Найсвіжіше

    Популярне