Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ знову заговорили про «гоніння на Церкву» в Україні

    Тиск на представників «канонічної» Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) продовжується за мовчазної згоди української влади.
    Про це написав у своєму телеграм-каналі глава синодального відділу по взаємовідносинам церкви з суспільством та ЗМІ Московського патріархату Владімір Лєгойда, повідомляє «Регнум».
    Лєгойда посилається на повідомлення клірика РПЦвУ Павла Бєлого, якому нібито погрожував священник Православної церкви України. Але представник РПЦ наполягає на тому, що повідомлення про «явно кримінальні» прояви надходять досить часто.
    Заяви про побої, погрози вірянам і священникам, захоплення храмів, на думку Лєгойди, з’являються чи не щодня. «Часто винуватцями таких новин стають клірики (ПЦУ – ред.) або українські націоналісти», – не соромиться у звинуваченнях Владімір Лєгойда.
    Він же і заявляє, що українська влада та правоохоронці воліють не помічати такі правопорушення. «Такими є прояви «свободи совісті, віросповідання» і «справжньої демократії», – в образливій формі висловився російський православний.

    Найсвіжіше

    Популярне