П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Ресурси РПЦвУ знову набрехали про кількість вірян Московської церкви на Закарпатті

    Митрополит Російської Православної Церкви в Україні Марк (Петровцій) освятив фундамент для майбутньої церкви в присілку Ясіня на Закарпатті. Про подію гордо написали на ресурсах РПЦвУ,  зазначивши що на закладанні каменю було присутні аж 200 чоловік.
    Але з тих світлин видно, що на богослужінні цієї релігійної організації Російської Православної Церкви в Україні в Ясінях на святковому богослужінні, крім духовенства Московського патірархату, було близько 30 парафіян. То про які 200 чоловік йде мова?
    Як свідчить фото, цей архіпастирський візит зацікавив близько три десятки жителів.
    Російська Православна Церква в Україні на теренах Закарпаття, в особі митрополита Марка (Петровція) та його оточення, не сприймають добровільне рішення вірян, які виявляють бажання приєднатися до Канонічної Української Православної Церкви (ПЦУ). Одноголосний перехід вірян до Української Православної Церкви (ПЦУ), для них це «захват храмів». А чи не досить замилювати необізнаним людям очі, та вводити їх в оману?
    Минулого року парафії Російської Православної Церкви в Україні перейшли під омофор єпископа Ужгородського і Закарпатського ПЦУ Варсонофія (Рудніка) у більшій кількості, та здійснюються в цих храмах постійні богослужіння.
    Незважаючи на приїзд єрарха і численної «групи підтримки» Російської Православної Церкви в Україні, з боку Української Православної Церкви (ПЦУ) в Ясінях в  храмі збираються в кілька разів більше людей.
    Куди діваються «більшість вірян  Російської Православної Церкви в Україні», коли доходить до відвідування їх богослужінь, залишається незрозумілим…
    Нагадаємо, благочинному ПЦУ били вікна і кидали записки із погрозами, щоб той не сприяв переходам громад.
    За матеріалами www.cerkva.uz.ua

    Фото: СПЖ

    Найсвіжіше

    Популярне