Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    У прифронтовому Маріуполі Митрополит Епіфаній помолився за українських військових

    Представники Командування Об’єднаних сил взяли участь в освяченні унікального «Петриківського» розпису кафедрального храму Святого Петра Могили в Маріуполі. Чин освячення проводив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній, повідомляє пресцентр ООС.
    Під час богослужіння митрополит Епіфаній помолився за українське військо та визволення українських земель від російських загарбників. У своїй проповіді він зазначив, що українці не прагнуть чужого, а лише хочуть бути господарями у власному домі.
    Начальник штабу – перший заступник Командувача об’єднаних сил генерал-майор Володимир Кидонь вручив митрополиту Епіфанію пам’ятну статуетку операції Об’єднаних сил, а настоятелю храму отцю Уару та архієпископу Сергію – відзнаки Командувача ОС «Козацький хрест» І ступеня.
    Храм святителя Петра Могили у серпні увійшов до книги рекордів України як єдиний храм у світі, повністю розписаний петриківським розписом. Так, загальна площа розпису складає 500 погонних метрів, робота над ним тривала майже три місяці і завершилася 15 вересня.
     

    Найсвіжіше

    Популярне