Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній помолився за українські сім'ї, щоб Господь зберіг їх в мирі, любові та благоденстві

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 22 вересня у Михайлівському Золотоверхому соборі звершив молитву за українські сім’ї.
    «Часто до наших храмів приходять за допомогою і розрадою люди, союз яких піддається різноманітним викликам. Тому найперше ми звертаємося до Господа, щоби милостивий Бог за молитвами Пресвятої Богородиці, святих праведних богоотців Іоакима і Анни та всіх святих зберіг і захистив українські сім’ї від ненависті та безвір’я, від егоїзму та насилля, від важких випробувань і поневірянь, навчив прислухатися одне до одного та будувати родинні стосунки на заповідях Євангельської Правди. Адже міцна родина – це також повага людей одне до одного, це постійне дбання про благо іншого, це емоційне здоров’я, це відсутність залежностей і зловживань», – сказав митрополит Епіфаній.
    Він підкреслив, що ПЦУ завжди виступала і буде виступати за підтримання традиційних сімейних цінностей, тому що сім’я – це не лише суспільна основа української держави, але також сім’я є малою Церквою.
    «Тому сьогодні молимося, щоби зберіг Господь наші християнські родини в добрі, в мирі, любові та благоденстві», – заявив предстоятель ПЦУ.
    Пам’ять святих і праведних богоотців Іоакима та Анни молитовно відзначають 22 вересня. Ці дві особистості стали зразком побожної родини. Українською Православною Церквою саме День пам’яті святих і праведних богоотців Іоакима і Анни встановлено як День молитви за християнські сім’ї.
     

    Найсвіжіше

    Популярне