Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Молимось за спокій душ»: Митрополит Епіфаній висловив співчуття з приводу авіакатастрофи під Чугуєвом

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній висловив співчуття з приводу авіакатастрофи під Чугуєвом.
    «Серце крається від повідомлення про авіакатастрофу під Чугуєвом. Висловлюю сердечні співчуття батькам, які вмить втратили своїх дітей, рідним та близьким, студентам-однокурсникам та викладачам. Нехай Господь підтримає вас та дасть твердості духу пережити біль втрати. Мої ж молитви сьогодні за спокій душ вірних дітей України, з якими ще в жовтні минулого року в Харківському національному університеті повітряних сил імені Івана Кожедуба ми спілкувалися про Євангельську любов. Нехай Бог прийме їх у Своїх Небесних оселях. Вічна пам‘ять і вічний спокій загиблим військовим льотчикам та курсантам!», – написав митрополит Київський і всієї України Епіфаній.
    Жахлива трагедія на Харківщині трапилась вчора ввечері. Літак АН-26, який виконував нічний навчальний політ, з невідомих причин впав під час приземлення за 2 кілометри від військового аеропорту. Загиблі курсанти навчалися справі штурманів, а керували польотом досвідчені пілоти. На борту перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил.
    За попередніми даними, у катастрофі загинули 22 людини.  Двоє людей, що вижили, вистрибнули, коли літак був низько над землею. Про це на брифінгу заявив губернатор області Олексій Кучер.
    Обидва курсанти у лікарні. В одного опіки 90% шкіри. Інший у відносно задовільному стані.
    Станом на ніч суботи невідома доля ще трьох. Пошуки тривають. Окрім військових у них задіяні півсотні рятувальників.
    Зараз створюють державну комісію для з’ясування причин катастрофи. Тривають пошуково-рятувальні роботи.

    Найсвіжіше

    Популярне