П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Президент Чорногорії назвав Сербську церкву знаряддям російських інтересів

    Сербська православна церква є знаряддям російських інтересів і сербського націоналізму на Балканах, заявив президент Чорногорії Міло Джуканович.
    «Більш ніж очевидно, що Сербська православна церква не тільки невиправдано брала участь у виборах, а й була найактивнішим політичним гравцем. Сербська православна церква завжди є знаряддям великосербського націоналізму і російських імперських інтересів на Балканах», — заявив він.
    Джуканович також заявив, що Косово продовжує шлях на вступ в ООН, а ті, хто вважає, що Сербія отримає деяку компенсацію за рахунок Чорногорії та Республіки Сербської, тішать себе мріями та ілюзіями, передає «Інформаційний спротив».
    Джуканович сказав, що Сербія забезпечила логістику націоналізму Великої Сербії в Чорногорію.
    На завершення він додав, що хоч останнім часом агресія в ЗМІ проти Чорногорії знизилася, але «дух був випущений з пляшки і він зараз не контролюється».
    У минулому році в Чорногорії проходили протести проти закону про свободу віросповідання та націоналізації церковного майна. На протестних акціях були помічені куратори з ГРУ. Таким чином РФ підтримує чужу для Чорногорії церква — Сербську. Прагнення чорногорців мати власну церкву в Москві пояснили «агресивним націоналізмом».

    Найсвіжіше

    Популярне