Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заявили про готовність до миротворчої діяльності в Нагірному Карабаху

    «Патріарх Кіріл (Гундяєв) молиться про якнайшвидше мирне вирішення конфлікту в Нагірному Карабаху», – розповів глава синодального відділу по взаємодії із суспільством та ЗМІ Московського Патріархату Владімір Лєгойда.
    Згідно його слів, Російська православна церква готова до миротворчої місії у Нагірному Карабаху, пише проросійське видання «СПЖ» з посиланням на «РИА Новости».
    Лєгойда переконує, що РПЦ завжди сприяла підтримці діалогу між громадами Вірменії та Азербайджану.
    Чи є підстави вважати, що РПЦ дійсно планує боротись за мир, а не виконувати чергові вказівки Кремля в інтересах виключно однієї із сторін?
    По-перше, важко собі уявити, що у конфлікті християн (вірмени) та мусульман (азербайджанці) РПЦ раптом отримає чудодійну властивість чути точку зору людей іншої релігії.
    Але куди більшу тривогу викликають слова багатьох російських воєнкорів, експертів та політологів. Зазначені роспатріоти відкрито заявляли про необхідність надання Росією підтримки Вірменії, у тому числі військової, а також, звинувачували Туреччину і США в підтримці агресії з боку Азербайджану.
    Тож, на разі, можна припустити, що у замість миротворця офіційний Баку отримає у вигляді РПЦ серйозного міжнародного супротивника, який до кінця відстоюватиме інтереси Російської Федерації в районі конфлікту, а запропоновану миротворчу платформу буде використовувати як поле діяльності російських спецслужб.
    Нагадаємо, що, за повідомленням «BBC News», 27-28 вересня азербайджанська армія пішла в наступ майже по всій лінії фронту в Нагірному Карабаху. У боях з обох боків задіяні танки, артилерія, військова авіація. Всі учасники конфлікту запровадили воєнний стан. Повідомляється про численні втрати з обох боків.

    Найсвіжіше

    Популярне