Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Фокін заявив, що не бачив підтверджень того, що РФ веде війну проти України

    Експрем’єр-міністр та перший заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що «поки не бачить війни між Росією та Україною». Також, за його словами, альтернативи мінським угодам не існує.
    Під час засідання народний депутат від «Слуги народу» Дмитро Гурін звернувся до Фокіна із запитанням: «Чи є у нас зараз війна з Росією? І я б хотів почути: так чи ні». Фокін відповів на це: «Я не політик і зробити якесь визначення цього я не можу. Ніякого підтвердження, що на Донбасі йде війна між Росією і Україною поки що я не бачу», — цитує Фокіна видання «Новости Донбасса», передає Новинарня.
    Про це він сказав у вівторок, 29 вересня, під час розмови з народними депутатами на засіданні комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
    «Я дійшов висновку, що альтернативи мінським угодам на сьогоднішній день не існує. Хоча, як буде видно далі з моєї розмови, дуже багато суттєвих і обгрунтованих нарікань на цей документ у мене є», — сказав Фокін, якого цитує УНН.
    Причому Фокін визнає, що незаконні збройні формування на Донбасі підтримує Росія. Фокін також заявив, що ніколи не був і не буде ворогом Росії, він залишається громадянином України.
    «Я ніколи не був і не буду ворогом Росії, як не буду ворогом Ізраїлю, Польщі, Угорщини та інших країн. Бо я був, є і залишаюся до смерті відданим громадянським чиновником чи громадянином України. І інтереси України для мене були і є понад усе. Тому якщо комусь прикортить назвати мене російським агентом прошу зважати на те, що це буде чергова неправда», — сказав Фокін.
    Як відомо, перший заступник глави української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Вітольд Фокін приїхав на засідання Комітету Верховної Ради.
    Проходячи повз знімальні групи та журналістів інформаційних агентств, які працюють біля дев’ятого під’їзду парламенту по вулиці Грушевського,18/2, Фокін не став відповідати на запитання представників ЗМІ, які цікавилися, про що саме він планує говорити на засіданні комітету. Натомість він сказав: «Зіркою став. Не очікував навіть», передає «Укрінформ».
    На засіданні, що розпочалося о 15:00, члени профільного комітету мають намір заслухати позицію Фокіна, яку той висловлював у засобах масової інформації 29 серпня 2020 року та яка викликала значний суспільний резонанс. Тоді він назвав сили РФ в окупованих районах Донбасу «повстанцями».
    На засідання комітету також запрошено главу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука, представників депутатських фракцій (груп) Парламенту, офісу президента України, РНБОУ, СБУ, ЦВК, КМУ та інших центральних органів виконавчої влади.

    Фото: УНН

    Найсвіжіше

    Популярне