Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Протодиякон РПЦ закликав владу РФ втрутитись у військовий конфлікт в Нагірному Карабаху

    Член Синодальної богослужбової комісії Російської православної церкви протодиякон Владімір Васілік закликав Кремль до рішучого втручання в протистояння між Вірменією та Азербайджаном в Нагірному Карабаху.
    Про це пише видання «Ридус».
    Клірик розгледів в ескалації ситуації «інтриги заокеанських друзів». Саме з-за океану прагнуть «розпалити Кавказ» і зараз такий сценарій реалізовується через вірмено-азербайджанський конфлікт.
    Протодиякон впевнений, що розгром стратегічного партнера Росії, якою є Вірменія, завершиться приниженням Росії і, в подальшій перспективі, війною з Туреччиною.
    Служитель РПЦ наголосив, що і Вірменія, і Азербайджан, були частинами Російської імперії і Радянського Союзу. Взаємовідносини з обома державами важливі для Росії. Варто пам’ятати, що у вірменському місті Гюмрі розташована російська військова база, тому потрібно припинити цю війну. А якщо знадобиться – то й військовими засобами.
    З іншого боку, в Московській патріархії поспішили запевнити, що протодиякон Владімір Васілік висловив свою особисту точку зору, а не позицію Церкви.
    Проте не варто вважати, що думка клірика не збігається з позицією багатьох російських патріотів і прихильників «русского міра».
    Недвозначний натяк на «проблеми для Азербайджану» зробив російський військовий оглядач Віктор Баранєц. Його слова опублікував канал «Царьград» з посиланням на «РИА Новости».
    Захоплення Нагірного Карабаху для Азербайджану може спричинити потужну партизанську і терористичну війну. «В Баку, як і в Нью-Йорку, є чудові висотні будівлі, які можуть злетіти у повітря», – не стримався в погрозах роспатріот Баранєц.
    Втім, «русскій мір» вже давно перестав дивувати світ постійними погрозами, зневагою до жертв терористичних актів, та повним знеціненням людського життя.

    Найсвіжіше

    Популярне