П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Співпадіння? Після візиту прем'єр-міністра РФ на Афоні стався землетрус магнітудою 5

    Землетрус магнітудою до 5.3 стався на Святій горі Афон після того, як її відвідав прем’єр-міністр РФ Міхаіл Мішустін.
    Про це повідомляє Credo-press.
    Про високої сейсмічної активності на Святій горі Афон повідомляють грецькі ЗМІ. За підрахунками вчених, в ніч на 27 вересня на території чернечої республіки відбулося кілька потужних землетрусів магнітудою 5,3.
    Як повідомляють «Дни24» з посиланням на дані сейсмолабораторії Афінського університету, землетрус почався під Егейським морем на глибині 16 кілометрів. Рятувальні служби не діляться даними про загиблих і руйнування.
    Сейсмічна активність на Афонському півострові – досить рідкісне явище. Останній раз вона спостерігалася 22 жовтня 2019 року. Тоді було про п’ять підземних поштовхів магнітудою від 0,8 до 3,3.
    Раніше ми повідомляли, що святу гору Афон відвідав прем’єр-міністр РФ Михаил Мишустін. Під час паломництва Мішустін мав зупинитись у Свято-Пантелеймонівському монастирі.
    Така візитація Мішустіна суперечить рішенням Священного Синоду РПЦ від 15 жовтня 2018 року, згідно з якими РПЦ розірвала євхаристичне спілкування із Вселенським Патріархатом, в юрисдикції якого знаходяться усі монастирі гори Афон.

    Найсвіжіше

    Популярне