Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Кабміні почав роботу новий відділ, який займатиметься питаннями релігії

    Після розформування Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури та інформаційної політики України у структурі Секретаріату Кабінету Міністрів України (СКМУ) почав працювати окремий підрозділ – відділ, що відповідатиме за урядову політику у згаданій царині.
    Про це повідомив український релігієзнавець Андрій Юраш, написавши на своїй сторінці в Facebook «наша робота буде продовжена».
    Він зауважив, що створити новий відділ, який займатиметься питаннями релігій, стало можливим завдяки бажанню всього керівництва сьогоднішнього Кабміну і Секретаріату Кабінету Міністрів України, Прем’єр-Міністра України Дениса Шмигаля зокрема, а також Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова та Державного Секретаря СКМУ Олександра Яреми зробити свідомий і знаковий акцент на цьому сегментові об’єктивних зобов’язань Держави.
    За словами Юраша, «надзвичайно важливо, що кадрову основу цього підрозділу склали найбільш фахові спеціалісти колишнього Департаменту, завдяки яким було досягнуто очевидного прориву протягом попередніх років і чий досвід та знання є незамінними у сучасних умовах, коли перед цілою сферою виникло так багато викликів».
    Зокрема, серед тих, на чиї плечі падає честь, а одночасно й весь тягар відповідальності за вирішення цілого комплексу означених питань, – доктор філософських наук Лариса Владиченко, кандидати наук Іван Папаяні та Вікторія Луценко, один з найкращих спеціалістів у своїй галузі та державний службовець з майже 20-річним стажем Наталя Лой.
    «Звісно, у порівнянні з Департаментом, – це нова висота і нові можливості, а одночасно – й нові інструменти, які допоможуть чіткіше усвідомити, що і як зробити, аби, розуміючи чітко державні пріоритети і дотримуючись законодавства України та всіх міжнародних стандартів, гарантувати кожній релігійній та етноконфесійній спільноті нашої Держави право на вільну самоекспресію та створити всі можливості для ще більш повного розвитку унікальної власної ідентичності», – написав Андрій Юраш.

    Найсвіжіше

    Популярне