П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ привітав військових авіаторів із річницею передислокації із Криму

    Днями на Волині капелан ПЦУ Олександр Вронський привітав українських військових авіаторів із річницею передислокації із Кримського. Військовослужбовці 204-ї Севастопольської бригади покинули пів острів Крим, після того, як він був окупований Росією.
    Про це повідомив капелан на своїй сторінці у Facebook.
    Капелан української церкви передав благословіння від правлячого Архієрея Волинської єпархії Митрополита Михаїла (Зінкевича) і подяку за вірне служіння українському народу.
    «Мені, як військовому капелану, цього військового підрозділу приємно стояти в одному строю з людьми ,які не зрадили присязі і чесно та добросовісно виконують свій громадянський обов’язок! Слава нашим захисникам!», – сказав військовий священник.
    У ході кримських подій 28 лютого 2014 року аеродром Бельбек був захоплений російськими військами, які перекрили особовому складу бригади доступ до стоянок літаків, а також вивели з ладу всі чотири винищувачі МіГ 29, що залишалися справними. 22 березня 204-та бригада і всі споруди аеродрому Бельбек остаточно були захоплені російськими спецпризначенцями.
    Спочатку бригада дислокувалась у миколаєві, але з 2017 року Кабмін України за пропозицією Міноборони прийняв рішення перевести бригаду в Луцьк. 21 вересня 2018 року на Волині урочисто зустріли Севастопольську бригаду тактичної авіації імені Олександра Покришкіна повітряного командування «Захід» Повітряних Сил Збройних Сил України.
     


     

    Найсвіжіше

    Популярне