Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній – вчителям: Не бійтеся наслідувати Ісуса Христа у вашій роботі й у вашому житті

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній порадив вчителям, не боятись наслідувати Ісуса Христа, у своїй роботі й житті.
    «Вчительство – це справжнє покликання, а не лише професія. І вашим безпосереднім взірцем є найдосконаліший, найбільший Учитель всіх часів і народів – Господь Ісус Христос. Тож не бійтеся наслідувати Його у вашій роботі й у вашому житті – беріть зі Спасителя приклад у Його любові, милосерді, добрі, простоті й мудрості», – сказав предстоятель Православної Церкви України.
    Він також зауважив, що слово «педагог» походить із давньогрецького «παιδαγωγός», що буквально означає «той, хто веде дитину, провідник».
    «Виявляйте свою любов дітям, будьте милосердними до їхніх недоліків і недосконалостей, щиро й лагідно торкайтеся їхніх душ, завжди допомагайте, не гордуйте своїми знаннями, пам’ятайте, що і діти можуть багато чому навчити дорослих. Цікавтеся сучасним життям, не звужуйте, а розширюйте горизонти, любіть життя та людей у ньому і передавайте цю любов усім навколо, просвітлюючи непростий життєвий шлях яскравим світлом знань», – сказав митрополит Епіфаній.
    «Нехай Всемилостивий Господь благословить усіх, хто володіє, за словами апостола Павла, одним з найбільших Божих дарів – даром навчати», – підсумував Блаженнійший.

    Найсвіжіше

    Популярне