Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Культура приготування борщу стане частиною нематеріальної спадщини України

    “Культура приготування українського борщу” і ще чотири елементи потраплять до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини.
    Про це повідомляє канал “Прямий” з посиланням на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики.
    “Культура приготування борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Всього до Нацпереліку елементів нематеріальної культурної спадщини рекомендовано включити 5 елементів, серед яких – “Культура приготування українського борщу”, – йдеться у повідомленні.
    Зазначено, що це важливий крок в рамках підготовки номінації культури приготування борщу до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства UNESCO, яку здійснює Громадська організація “Інститут культури України”.
    Окрім цього, до Національного переліку увійдуть:

    • Технологія створення клембівської сорочки “з квіткою”;
    • Великоднє гуляння “Водити Володаря” в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області;
    • Борщівська народна вишивка;
    • Карпатське ліжникарство.

    Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики України включило «Звичай виконувати танець Аркан з Ковалівкою в Печеніжинській ОТГ», «Мистецтво виготовлення звукової глиняної забавки «Валківський свищик», «Технологія виготовлення «воскових» вінків на Вінниччині» до українського Націонпереліку елементів нематеріальної культурної спадщини.

    Найсвіжіше

    Популярне