Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Засуджений за сепаратизм Димитрій Сидор йде 13-м номером в списку ОПЗЖ до Ужгородської міськради

    Під 13-м номером у списку проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» (ОПЗЖ) до Ужгородської міської ради зареєстрований засуджений за сепаратизм Димитрій Сидор.
    Про це інформує Закарпаття Онлайн з посиланням на офіційний сайт Центральної виборчої комісії.
    Раніше Димитрій Сидор мав балотуватися у першій п’ятірці списку ОПЗЖ до Закарпатської облради, однак, у РПЦвУ, на заваді політичній кар’єрі Д.Сидора стали внутрішні правила.

    Варто зазначити що священнослужитель Московського патріархату є судимий за сепаратизм. У 2012 році Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив без змін вирок, винесений протоєрею Димитрію Сидору Апеляційним судом Закарпатської області — три роки позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. Главу «Cойму підкарпатських русинів» притягнули до кримінальної відповідальності за меморандум, прийнятий на конгресі русинів 25 жовтня 2008 в Мукачеві. Текст меморандуму містив «Акт проголошення відновлення русинської державності».
    У 2011 році священник Димитрій Сидор заявив про право русинів «зі зброєю в руках захищати свою свободу» від України. А в червні 2014 року Сидор закликав Росію «активно освоювати Закарпаття».

    Найсвіжіше

    Популярне