Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Депутат Держдуми РФ виявив ознаки сектантської діяльності у монастирі РПЦ

    Генеральна прокуратура та слідчий комітет Російської Федерації перевіряють інформацію про наявність ознак сектантської діяльності в одному з монастирів Російської православної церкви.
    Як повідомляє «Credo press», депутат Державної Думи РФ Євгеній Марченко, член «Єдиної Росії», надіслав відповідний запит до правоохоронних органів.
    У документі посадовець зазначив, що до нього звернулась громадянка Росії Єкатєріна Рибіна, яка проживає в Іванівській області, з проханням перевірити Свято-Нікольський монастир в селі Чіхачьово зазначеної області, намісником якого є схіархімандрит Іоаннікій (Єфіменко).

    Чихачево, о. Иоанникий, настоятель Свято-Никольского храма.
    Схіархімандрит Іоаннікій (Єфіменко) Фото: vidania.ru

    Агапова проінформувала депутата, що її рідна мати відвідувала проповіді схіархімандрита Іоаннікія (Єфіменка) протягом десяти років. Поступово вона перебралась до монастиря, згодом зникла. Через деякий час її відшукали в Нижньому Новгороді, куди її, нібито, відвезли без згоди і змусили працювати.
    Рибіна заявляє, що паломникам в обителі обмежують свободу пересування, змушують виконувати важку працю. Віряни не можуть полишити монастир, не можуть забрати звідти рідних, не наважуються звернутись до правоохоронних органів.
    На підставі всього вкладеного, депутат Марченко просить генеральну прокуратуру та Слідчий комітет РФ провести перевірку Свято-Нікольського монастиря в межах компетенції.

    Найсвіжіше

    Популярне