Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Ізраїлі археологи виявили 2000-річну купіль для ритуальних омовінь

    У Галілеї, Ізраїль, археологи найшли єврейську ритуальна купіль (мікву), яка має понад 2000 років. Ізраїльське управління старожитностей знайшло мікву по час археологічних розкопок, що проводяться до початку будівництва автостради, повідомляє видання Сhristian Рost.
    Кажуть, що це перше у своєму роді відкриття. Мікву, яка важить 57 тонн, довелось транспортувати в інший район.
    «Існування мікви, очисної споруди, недвозначно вказує на те, що жителі стародавньої ферми були євреями, які вели релігійний і традиційний спосіб життя і підтримували чистоту відповідно до заповіді Тори. Ритуальні ванни використовувалися євреями в повсякденному житті з часів Другого Храму і до наших днів», – пояснили керівники розкопок Абд Ельгані Ібрагім і доктор Валід Атраш.
    «Виявлення мікви в садибі змінює наші уявлення про спосіб життя євреїв в період Другого Храму. Досі ми не відкривали єврейських ферм в Галілеї. Вважалося, що євреї в римський період не жили на фермах за межами сіл чи міст. Виявлення садиби на деякій відстані від села Шихін і великого єврейського містечка Сепфоріс показало, що євреї також селилися в подвір’ях, які, можливо, функціонували як сільська глибинка Сепфоріса», – продовжили вони.
    Період Другого Храму в єврейській історії охоплює часовий відрізок з 516 р. до н.е. і 70 р. н.е., коли існував Другий Єрусалимський храм. У цей період сформувалися секти фарисеїв, саддукеїв, есеїв, зилотів, а також з’явилися перші християни. У 70 році нашої ери римляни захопили Єрусалим і зруйнували храм.

    Найсвіжіше

    Популярне