Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині освятили новозбудований храм ПЦУ

    18 жовтня митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав громаду Воздвиження хреста Господнього в селі Вільхівка Горохівського деканату.
    Архієрей очолив Божественну літургії та освятив новозбудований храм Покрови Пресвятої Богородиці.
    З високопреосвященним молилися: декан протоєрей Андрій Сидор, настоятель протоєрей Василь Луньо, духовенство благочиння.


    Під час проповідь архієрей наголосив, що немає нездійснених бажань, є мала віра. “Тому сьогодні ми святкуємо те, що вам, парафіянам, хватило віри, адже ваше бажання збудувати храм було великим”, наголосив владика.
    Церковними відзнаками «За жертовність» архієрей нагородив жертводавців, парафіян, інших активних – благословенними грамотами.

    Під час хресного ходу також вшанували волинського композитора Степана Кривенького, пам’ятник якого розташований на території церкви.

    У Вільхівці храм було засновано у 1782 р. за поміщика Вільгора. Дата освячення дерев’яної однокупольної церкви Воздвиження хреста Господнього невідома. Цей храм зберігся і до сьогодні і тут відбуваються Богослужіння. Проте у 2009 році громада вирішила спорудити ще один новіший Божий дім. Так 3 травня 2009 р. настоятель парафії протоієрей Василь Луньо, з благословіння тоді ще архієпископа Луцького і Волинського Михаїла, здійснив чин заснування церкви й поставлення хреста. 27 вересня 2009 р. – заклали капсулу і підмурівок. Архітектором нової святині став Георгій Рогожин.

    Світлини: пресслужба Волинської єпархії ПЦУ
    Пресслужба Волинської єпархії ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне