Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл затвердив рішення про відлучення від церкви Сєргія Романова

    У понеділок 19 жовтня 2020 року предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) затвердив рішення церковного суду Єкатеринбурзької єпархії РПЦ про відлучення від церкви колишнього схиігумена Сєргія Романова. Про це повідомляє “СеровГлобус”.
    Як відомо, в єпархії вирішили відлучити Романова від церкви 10 вересня 2020 року. Перед цим, церквоний суд тричі проводив засідання, на які схиігумен Сєргій не з’являвся. Офіційною причиною відлучення називають не дотримання Романовим припису про заборону звершувати богослужіння і публічні проповіді.
    Видання “Ахилла” повідомляє, що вже відома реакція бунтівного позбавленого сану і відлученого від церкви колишнього клірика.
    “Вони заявили про моє відлучення від церкви. Нового Євангеліє я не писав, Апокаліпсис не змінював. Архієреї пропонують мені покаятись. Покаяння – це шлях спасіння, воно необхідно всім”, – заявив Сєргій Романов.
    “Щоб не бути лжепатріархом Кірілом, необхідно йому першому принести достойні плоди покаяння: вийти з Всесвітньої ради церков, всенародно відмовитись від своїх єретичних та екуменічних поглядів, відкрити храми, публічно покаятись за шкурні інтереси своєї плоті на шкоду православній вірі (продаж цигарок та спритних напоїв, служба он-лайн)”, – ось далеко не вичерпний перелік “гріхів” предстоятеля РПЦ, перерахованих Сєргієм Романовим.
    Наостанок, бунтівний схиігумен, який зберігає контроль над Середньоуральским монастирем, закликав своїх прихильників “виходити з підпілля” і розпочинати боротьбу з єретиками і відступниками. Про реакцію на цей заклик правоохоронних органів Російської Федерації, на разі, не повідомляється.

    Найсвіжіше

    Популярне