П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій взяв участь у Вселенській молитві

    19 жовтня у базиліці Санта-Марія в місті Трастевере, Італія, відбулася Вселенська молитва у присутності Вселенського патріарха Варфоломія, який виголосив промову.
    Про це повідомляє fanarion.blogspot.com.
    19 жовтня патріарх прибув до Риму, щоб взяти участь і виступити на Міжнародній зустрічі на тему «Ніхто не спасається сам – братство і мир», організованій Громадою Сант-Егідіо.
    «Наскільки краще розпочати наш візит до Риму, коли ми разом зібрались у молитві та прославляючи та славлячи нашого спільного Отця, який є на небі, разом із братами, яких ми вважаємо друзями, у найглибшому та євангельському сенсі цього слова», – сказав Вселенський патріарх Варфоломій.
    Вселенський патріарх  зустрінеться з Папою Франциском,  а також здійснить урочистий візит до послів Туреччини та Греції у Ватикані.
    Під час свого візиту Вселенського патріарха супроводжуватимуть митрополит Гальський Еммануїл, єпископ Аравісоський Касіян та патріарший диякон Яків Крочак.
    21 жовтня Вселенському патріарху буде вручено почесний титул доктора філософії о 9:30 в амфітеатрі Папського Антоніївського університету в Римі. Захід відбудеться відповідно до положень щодо запобігання епідемії COVID-19 і буде пряма трансляція на YouTube, повідомляє orthodoxtimes.com.
     
     

    Найсвіжіше

    Популярне