П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    В окупованому Луганську відспівали митрополита РПЦвУ, який благословляв ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького

    17 жовтня, на 82-му році життя після тривалої хвороби помер митрополит Іоанникій (Кобзєв), керівник Луганської єпархії РПЦвУ («УПЦ МП»), який 2014 року благословляв ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького під час його «інавгурації».
    19 жовтня у Свято-Петропавлівському кафедральному соборі РПЦвУ тимчасово окупованого Луганська були звершені літургія та чин поховання Іоанникія, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на сайт РПЦвУ.
    Очолив богослужіння за померлим митрополит РПЦвУ в Ровеньківському і Свердловському районах Пантелеймон (Поворознюк). Йому співслужили священнослужителі Луганської, Ровеньківської та Сєвєродонецької єпархій РПЦвУ.
    Секретар Луганської єпархії архімандрит Макарій Любавцев зачитав співчуття очільника РПЦ патріарха Кіріла, а також очільника РПЦвУ митрополита Онуфрія і правлячого архієрея єпархії – митрополита Митрофана.
    У слові Онуфрія говориться, що «покійний владика незмінно являв собою образ люблячого архіпастиря, мудрого наставника і попечителя про благо ввірених його окормленню словесних овець стада Христового».
    Труну з тілом покійного митрополита Іоанникія хресним ходом було перенесено за вівтар кафедрального собору, де владика і був похований.
    Варто зазначити що 4 листопада 2014 року митрополит Іоаникій взяв участь в церемонії «інавгурації» ватажка так званої «Луганської народної республіки» Ігоря Плотницького, якому дав святительське благословення. Крім духовенства Луганської і Алчевської єпархії РПЦвУ, в урочистостях взяли участь колишні активісти Партії регіонів, комуністи та представники місцевого проросійського ополчення.

    Митрополит УПЦ взяв участь в інавгурації глави «Луганській народної республіки» / 2014 рік/ Фото: Релігія в Україні

    Найсвіжіше

    Популярне