Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Жодна країна не використовує власні кіберпотужності настільки зловмисно як Росія

    Шкідливість російської імперської машини несе дедалі більшу загрозу світовій стабільності та безпеці. Поряд з військовими діями на території України та окупацією Криму, російські спецслужби регулярно використовують свої кіберпотужності для проведення підривної діяльності по всій земній кулі.
    На щастя, нахабство і тотальна неповага до міжнародного права та інтересів суверенних держав з боку Росії не лишається непоміченим.
    Зокрема, Державний секретар США Майк Помпео розповів про рішучі наміри США притягнути Росію до відповідальності за шкідливу кібердіяльність. Про це повідомляє «Голос Америки».
    Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення проти шістьох службовців Головного розвідувального управління Міністерства оборони РФ за злом комп’ютерних мереж та хакерські атаки з метою підриву, помсти або дестабілізації: ситуації в Україні; ситуації в Грузії; виборів у Франції; проведення зимових олімпійських ігор 2018 року (російським спортсменам заборонили виступати під їхнім національним прапором внаслідок спроб використання допінгу); введення проти Росії санкцій за використання нервово-паралітичної речовини військового зразка «Новічок» на території інших країн.
    У Міністерстві юстиції США заявили, що жодна країна не використовує свої кіберпотужності настільки ж зловмисно та безвідповідально як Росія.
    Заяви та дії Уряду США підтримав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус. «Литва рішуче підтримує дії США спрямовані на притягнення офіцерів ГРУ Росії до відповідальності за їх кримінальну діяльність у кіберпросторі», – зауважив Лінкявічус.
    Аналогічна реакція оприлюднена і на сайті Міністерства закордонних справ України.
    «Повністю підтримуємо заяву Державного секретаря США Майка Помпео щодо необхідності суворого засудження триваючої підривної, деструктивної та дестабілізуючої діяльності РФ у кіберпросторі. Україна підтверджує свою тверду позицію, що норми та принципи міжнародного права в повній мірі застосовуються й до поведінки держав у кібернетичному просторі», – йдеться в повідомленні українського дипломатичного відомства.
    У підсумку бачимо, що Росія вперто утверджує за собою звання «головного світового злочинця і терориста». Поки в Кремлі намагаються переконати росіян, що саме захід «наступає на високодуховну і скрєпоносну отчізну», спецслужби РФ атакують всіма силами для поширення хаосу в цивілізованому світовому співтоваристві.
    На жаль, Україна продовжує бути однією з пріоритетних цілей російських атак. Втім, систематичне викриття шкідливої діяльності з боку РФ стає позитивною тенденцією і залишає надію на успішне притягнення Москви до відповідальності за всі скоєні злочини.

    Найсвіжіше

    Популярне