Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Боксер Усик хотів би стати священником

    Фігурант “Миротворця” український боксер Олександр Усик, який відомий своєю прихильністю до Російської православної церкви в Україні (“УПЦ МП”), розповів, що розмірковує над тим, щоб стати священником.
    Про це повідомляє “Еспресо” з посиланням на інтерв’ю спортсмена youtube-каналу “Без Гриму”.
    “Ким би я став, якби у мене було ще одне життя? Священиком. У мене є думки про це. Служити Богу”, – сказав Усик.
    Мабуть, ні в кого немає сумнівів у тому, що для прокладання свого кар’єрного шляху священнослужителя він розглядає виключно коло кліриків “русского міра” – РПЦвУ. Поповнивши ряди служителів УПЦ МП він зміг би більш широко розгорнути свою участь в антиукраїнських пропагандистських заходах і вже з амвону заперечувати російську агресію проти України. Власне, за це він і потрапив до лав “Миротворця”.
    Втім, у Кремля можуть бути й інші наміри стосовно Усика. В жовтні 2020 року він розповів, що, окрім спорту, бачить себе в політиці, якщо біля нього буде велика команда однодумців. Спортсмен зазначив, що хотів би стати частиною системи, яка може щось змінити в Україні.
    Хотілося б думати, що ймовірна політична сила Усика ідеологічно відрізнялась би від “ОПЗЖ” чи Партії Шарія. Але підстав для таких сподівань, швидше за все, немає.

    Найсвіжіше

    Популярне