П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр: Зараз лікарі повторюють подвиг ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

    Митрополит Православної церкви України Олександр (Драбинко) розповідаючи про роль церкви під час пандемії, порівняв лікарів із ліквідаторами Чорнобильської катастрофи й попросив молитись за них.
    «Церква повинна виховувати співпереживання, церква повинна виховувати любов до свого ближнього, самопожертву, таку яку зараз проявляють лікарі. За це їм низький уклін і велике спасибі. Тому, що фактично на сьогоднішній день вони повторюють подвиг ти же спасителів, які колись спасали людство від Чорнобиля від хвороби, яка ще до сьогоднішнього дня відгукується багатьом в поколіннях», – сказав митрополит ПЦУ в ефірі UA: Українське радіо.
    Він додав, що лікарі «не покладаючи рук, не жаліючи часу по 26 годин в добу трудяться біля хворих. Самі хворіють, самі помирають і це золоті лікарські руки, яким пам’ятники повинні ми ставити у своїх душах і у своїх серцях».
    «Маємо підносити, особливо ми священники, кожної літургії дякуємо Богу, за тих людей, яких він посилає, щоб подолати пандемію, яка нас спіткала», – підсумував митрополит Олександр.

    Найсвіжіше

    Популярне