Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній обговорив проблеми сиріт із уповноваженим з прав дитини

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 29 жовтня обговорив соціально-духовну проблематику сирітства в Україні з українським громадським і політичним діячем, Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою. У зустрічі також взяв участь голова Правління ГО «Інституту релігійної свободи» Олександр Заєць.
    Окрім того, сторони обговорили формат щорічного Всеукраїнського Дня молитви за сиріт, який у цьому році відбудеться 8 листопада. Проблему сирітства будуть розв’язувати завдяки залученню уваги громадськості до цієї проблеми, забезпечення права дитини на виховання в сім’ї та підтримку дітей в інтернатних закладах, щоби жодна з них не відчувала себе сиротою, повідомляє пресслужба ПЦУ.
    «Мене не покидає думка надії, щоби Україна стала місцем на карті світу, де жодна дитина не відчуватиме себе сиротою і наша Церква й надалі підноситиме за це молитви до Господа», – наголосив Митрополит Епіфаній.
    Своєю чергою Микола Кулеба, звертаючись до Предстоятеля Православної Церкви України, зазначив: «Церкви є провідниками цих змін і Ваш голос є надважливим».
    Раніше, Митрополит Епіфаній сказав, що процес визнання триває і завершиться повним визнанням від усіх Помісних Церков.
     

    Найсвіжіше

    Популярне