Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ впевнений, що відбудеться перехід цілих єпархій РПЦвУ до ПЦУ

    Митрополит ПЦУ Олександр Драбинко впевнений, що в Україні відбудеться перехід цілих єпархій РПЦвУ до Православної Церкви України.
    «Два-три роки ще потрібні для самоусвідомлення й усвідомлення того, що відбулося. Тоді ми зможемо повноцінно сідати за стіл перемовин, а можливо проводити якісь об’єднавчі підсобори… Потрібна буде нова форма. Якщо Об’єднавчий Собор можна було проводити у той час, коли він пройшов (15 грудня 2018 року — ред.), то зараз буде якась інша форма відновлення церковної єдності. Тут ще треба попрацювати над термінологією і самими процесами», — зазначив митрополит, повідомляє Релігійна Правда.
    «Я впевнений на всі 125%, що у нас буде єдина помісна Українська Церква. В якому форматі вона буде? Можливо будуть якісь зміни всередині самої ПЦУ у зв’язку з її ростом, з приєднанням єпархій і парафій УПЦ МП», — каже митрополит ПЦУ.
    Владика Олександр додав, що треба трохи часу, щоб віряни «УПЦ МП», які ідентифікують себе як українці, зрозуміли, що ходять не до Української, а до Російської Церкви в Україні. Таких, на думку архієрея, близько 70-90%.
    «Людям потрібно почути правду, що вони не Українська Церква, це Російська Церква в Україні, і що той бруд, яким поливають ПЦУ — що це неканонічна, недійсна, ряжена — це просто політичні вибрики», — підкреслює митрополит.
    За словами митрополита Олександра, його приєднання до ПЦУ стало «логічним завершенням того шляху, яким йшов, і до чого, власне, прагнули, увесь час готуючи канонічну автокефалію, ту автокефалію, яку ми маємо».
    «Я тільки не розумію, чому і з яких причин наші співбрати узяли і так усе це відкинули. Я не знаю, у якого Сірка вони позичатимуть очі, коли їм доведеться визнавати усе, що відбулося, законним канонічним фактом. Та вони це й так визнають, але тільки їх щось стримує (від приєднання, — ред.)», — розповів митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне