Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    З держбюджету Росії можуть виділити 3,8 мільярда рублів на будівництво музею історії РПЦ

    У Російській Федерації продовжується освоєння бюджетних коштів в інтересах Російської православної церкви. Зокрема стало відомо, що Державний історичний музей надіслав до Міністерства культури РФ запит з проханням виділити кошти на будівництво музею історії РПЦ в московському районі Хамовники.
    Про це повідомляє “РБК”.
    Директор музею Алєксєй Лєвикін повідомив, що експозиційний центр буде присвячено історії російського православ’я і Новодівичого монастиря, який розташований в цьому ж районі столиці Росії. Експозицію планують зробити філією Державного історичного музею. Для будівництва вже виділено ділянку землі площею 0,7 га, на якій раніше планували звести елітний житловий будинок.
    За попередніми оцінками, вартість будівництво складатиме приблизно 3,8 мільярдів рублів (що дорівнює орієнтовно пів мільярду доларів США). Для отримання потрібних коштів, Міністерство культури РФ, спільно з Міністерством фінансів РФ, опрацьовує питання виділення грошей в рамках формування проектів федерального бюджету на 2021-2023 роки.
    В той же час, глава синодального відділу Московського патріархату із взаємовідносин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда повідомив журналістам, що не володіє інформацією про вказаний проект.
    Але в розрізі сказаного цікавить інше. Чи збирається Російська православна церква, яка, за твердженням її священнослужителів, відділена від держави, коли-небудь “злізти з голки державного фінансування”? Втім, здається, що самих росіян такий стан справ повністю влаштовує.
    Раніше “Духовний фронт” повідомляв, що РПЦ може “освоїти” кошти російських платників податків під час будівництва храму при Московському державному університеті на 1000 осіб, і непогано “заробила” під час будівництва головного храму Збройних сил РФ в підмосковній Кубинці.

    Найсвіжіше

    Популярне