Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Навіщо росіянам освіта, якщо є Російська православна церква?

    Черговим об’єктом нерухомості, за який розпочала боротьбу Російська православна церква, стала школа №6 міста Рязань. Наприкінці жовтня поточного року, митрополит РПЦ Марк (Головков) заявив, що будівля школи має належати церкві, оскільки колись в ній розташовувалась духовна семінарія, пише портал “Pro город”.
    Архієрей порівняв викладачів і учнів з гастарбайтерами, які зайняли чуже приміщення і мають з нього піти.
    Рязанський депутат Держдуми Дєніс Сідоров виступив на захист навчального закладу. “Чадолюбива Російська православна церква поклала око на 6-ту школу. Ту саму спеціалізовану, з поглибленим вивченням французької мови”, – зазначив чиновник.
    Однак, митрополит Марк (Головков) має свої доводи на користь виселення школи. Для прикладу, він навів випадок, якби людина побудувала будинок, прожила в ньому три роки, а потім там оселились гастарбайтери і прожили більше трьох років. У такому разі, згідно його слів, гастарбайтери не мають права там лишатись і надалі.
    До слова, портал “Pro город” пише, що у вказаній будівлі з 1947 року діє загальноосвітня школа. Тому аргументи клірика звучать не надто переконливо.
    Але із ситуації, що склалась, можна зробити два умовиводи.
    По-перше, РПЦ нарощує темпи боротьби за об’єкти нерухомості в Росії. По-друге, загальна освіта громадян – не є предметом зацікавленості для РПЦ, адже малоосвіченим та малокультурним “чадам” легше нав’язати ідеологію “русского міра”.
    Тож, яку б симпатію, в описаних подіях, не викликав депутат Дєніс Сідоров, ця його битва, швидше за все, заздалегідь програна.

    Найсвіжіше

    Популярне