Понеділок, 22 Квітня, 2024
Бiльше

    Нетверезий російський священник відзначився нецензурною лайкою на похороні

    Клірика Російської православної церкви звинувачують в п’янстві та нецензурній лайці, повідомляє “Рамблер/новости”. Подія трапилась 1 листопада 2020 року в селі Кузовлєво Липецької області РФ.
    Там зібралась чимала громада, для того, щоб провести в останню путь вчительку, яка пропрацювала понад 40 років у місцевій школі. Очевидці запевняють, що священник Андрєй Сідорєнко прибув на відспівування у нетверезому стані і поводив себе досить неадекватно.
    Розпочалась суперечка, яка переросла в штовханину і ледве не закінчилась бійкою. Мешканці села записали відео інциденту.

    В Єлецькій єпархії підтвердили факт конфлікту і пообіцяли вжити невідкладних заходів.
    Поряд з тим, не повідомляється які саме заходи і у відношенні кого збирається вживати заходів єпархіальне керівництво. Не виключається, що РПЦ, у співпраці з ФСБ РФ, докладуть чимало зусиль, щоб видалити відеозапис з мережі, виправдати священника, а з місцевими мешканцями проведуть профілактичну роботу і попередять про недопустимість вчинення будь-яких дій, які можуть спаплюжити репутацію церкви чи окремих кліриків. Навіть якщо вони в нетверезому стані і їхня поведінка виходить далеко за межі добропорядної поведінки.
    Окремо мешканцям села роз’яснять причини, чому не можна проводити відеозйомку на власні мобільні гаджети негідної поведінки священнослужителів РПЦ, бо це може підірвати “скрєпи” і підвалини “русского міра”. Але дивуватись цьому не варто, адже саме такий “русскій мір” і обрала більшість громадян Російської Федерації.

    Найсвіжіше

    Популярне