П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрархи ПЦУ подарували Вселенському Патріарху Варфоломію вишиванку

    У п’ятницю, 6 листопада офіційна делегація Православної церкви України була прийнята у Вселенській Патріархії на Фанарі. Єрархи ПЦУ подарували Його Всесвятості Варфоломію І вишиванку, релікварій із частинками святих мощей та інші цінні подарунки.
    Українська делегація у складі ієрархів, священник та вірян мала аудієнцію у Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія, повідомляється на сторінці митрополита Олександра (Драбинка).
    У ході люб’язного і гостинного прийому, Вселенський Патріарх привітав гостей, що прибули у Царгород з благословення Блаженнійшого митрополита Епіфанія, на хіротонію Патріаршого екзарха в Україні, обраного єпископа Команського Михаїла. Його Всесвятість запевнив гостей у своїй постійній турботі і молитві за Україну та її народ.
    Українські єрархи подякували Всесвятійшому Патріарху за його особисті зусилля та історичні діяння, що увійшли в історію становлення України та її помісної церкви.
    Від імені Блаженнійшого митрополита Епіфанія, протоєрей Петро Ландвентович передав Патріарху мистецький скульптурний образ покровителя Києва Архістратига Божого Михаїла, – Його Всесвятість запевнив, що ця скульптура завжди перебуватиме у його кабінеті.
    Митрополит Олександр (Драбинко) підніс Патріарху релікварій з частками мощей одинадцятьох преподобних отців, що просіяли в Україні, а також чотири томи “Житій святих”, які видаються українською мовою під егідою Фонду пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира.
    Єпископ Матфей подарував Патріархові вишиту українську сорочку, яка неабияк сподобалась Його Всесвятості.
    Патріарх Варфоломій, у свою чергу, обдарував кожного паломника подарунками та уділив своє благословення.
    Нагадаємо, єрархи ПЦУ відслужили літургію у церкві Богородиці Влахернській Вселенського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне