Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    "СБУ відкрила кримінальне провадження проти Шарія" – нардеп Гончаренко

    Народний депутат України фракції “Європейська солідарність” Олексій Гончаренко розповів, що українські правоохоронці вивчають обставини вчинення протиправних дій проросійським блогером Анатолієм Шарієм.
    Про це пише “Детектор медіа” з посиланням на сторінку Олексія Олексійовича у Фейсбук.

    Гончаренко: Если бы я встретился с Путиным, честно говоря, я бы его просто придушил
    Фото: Facebook/Олексій Гончаренко

    Повідомляється, що раніше нардеп надіслав на адресу Служби безпеки України звернення, у якому вимагав надати правову оцінку діям Анатолія Шарія, який оприлюднив чергове відео на YouTube. Стурбованість Гончаренка викликав той факт, що у вказаному відео була відображена карта України без Кримського півострову і окупованої Росією частини Луганської і Донецької областей.
    Щойно Олексій Гончаренко отримав відповідь з СБУ, він поділився отриманою інформацією у соцмережі.
    Зображення: Facebook/Олексій Гончаренко

    «СБУ відкрила кримінальне провадження проти Шарія через посягання на територіальну цілісність України», – написав Олексій Гончаренко і виклав зображення отриманого від правоохоронців листа.
    В опублікованому документі повідомляється, що ведеться досудове розслідування за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110 Кримінального Кодексу України – “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”.
    Сам Анатолій Шарій відреагував на подію у притаманному йому стилі. Він порадив СБУ “піти на три літери”, а також, піти визволяти Крим. Водночас, обкладинку до відео, на яку поскаржився Гончаренко, він поспіхом змінив. Тепер на ній зображена Україна з Кримом та Донбасом у повному складі.
    “СБУ відкрила на мене справу за тяжкою статтею “Посягання на територіальну цілісність України”. Стаття передбачає 10-15 років ув’язнення. Справу відкрито… за картинку до ролика на Ютуб. Я думаю, це дуже добре. Чому – потім скажу», – прокоментував наостанок ситуацію Шарій у власному Телеграм-каналі.

    Найсвіжіше

    Популярне