Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські парафії з США і Німеччини передали допомогу літнім людям у хоспісах Донецької області

    Архієпископ Української православної церкви США Даниїл (Зелінський) передав допомогу літнім людям, які знаходяться в хоспісах Донецької області. Благодійність УПЦ США здійснює через архієпископа Донецького і Маріупольського ПЦУ Сергія (Горобцова). Також допомогу передав священник української церкви Петро Боканов, який звершує богослужіння у Німеччині.
    «Донецька єпархія ПЦУ сердечно дякує великому благодійнику і справжньому другу архієпископу Даниїлу (Зелінському) за милосердя і допомогу самотнім і літнім людям, які знаходяться в хоспісах Донецької області. Також багатодітним родинам. Владика Даниїл постійно допомагає нужденним і знедоленим в Україні. Ми йому дуже вдячні. І завжди чекаємо в гості», – написав архієпископ Сергій.
    Архієпископ висловив вдячність благодійнику священнику Петру Боканову та його парафіянам, які упродовж багатьох років допомагають літнім та тяжкохворим людям, притулкам сімейного типу, багатодітним родинам. Під час війни на сході України та пандемії отець Петро неодноразово збирав кошти, медикаменти, харчі і передавав самим нужденним верствам населення Донеччини. «Велике щастя, коли є такі справжні друзі і брати. Многії і благії літа отцю Петру і його громаді!».
    Нагадаємо, раніше Архієпископ і віряни УПЦ США помолились за воїнів УПА, що спочивають у Саут-Баунд-Брук. Також в УПЦ США зібрали і передали фінансову допомогу постраждалим від повеней на Західній Україні.


     

    Найсвіжіше

    Популярне