Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Ключі від храму: Громада ПЦУ в Успенці здобула чергову перемогу. Відео

    Громада православної церкви України в селі Успенка, що на Кіровоградщині, досягла значного поступу у боротьбі за свій храм. У п’ятницю, 6 листопада, за допомоги правоохорнців та державних виконавців вдалося виконати ухвалу суду, увійти до храму і змінити замки.

    Нагадаємо, релігійна громада ще наприкінці 2019 року проголосувала за перехід з московського патріархату до помісної православної церкви України. Та московські священники не зважали на волевиявлення громади і не допускали людей, які перейшли в ПЦУ, до храму.
    Представники РПЦ в Україні вже вкотре доводять, що їх слова нічого не варті. Єдине, що вони вміють так це погрожувати. І плювати на закон та законні дії офіційних осіб.
    Працівників державної виконавчої служби, які прибули до Успенки виконати судове рішення, біля храму вже чекали православні тітушки, завезені московським патріархатом з інших сіл. Ті самі, що минулого разу не дали громаді законно увійти до храму.
    Як і минулого разу вони ганебно використовували дітей.
    Тітушки відразу були налаштовані на конфлікт: перешкоджали службовцям виконавчій службі та громаді Православної Церкви України, заблокували вхідні ворота і зачинили двері храму.
    Тітушки всіма силами намагались недопустити державних виконавців до храму та чинили на них психологічний тиск.
    Якби не оперативна діяльність правоохоронців, могла б пролитися кров. Під час штовханини біля храму працівники поліції побачили підозрілого чоловіка, який потягнувся до кишені куртки. Його відразу ж затримали. Ним виявився вірянин московського патріархату, який ховав два розкладні ножі під курткою. Їх вилучила поліція
    Навіть цього разу клірик московської церкви демонстративно нехтували рішенням суду
    Представники РПЦ в Україні настільки нехтують українським законодавством, що прислали до Успенки людину в якості адвоката, яка мала при собі лише копію диплому. І всіляко намагалася перешкоджати діяльності державних виконавців. Як і тітушки, які казали, що вони прихожани цього храму. Та не на тих напали: у державних виконавців виявилися міцні нерви.
    Працівникам виконавчої служби вдалося потрапити у будівлю храму через боковий вхід, бо центральні двері далі блокували віряни РПЦвУ з тітушками. Далі виконавча служба провела опис майна у присутності представників ПЦУ і РПЦ в Україні. І змінили замки.
    Храм опечатали печатками представників двох сторін (ПЦУ та РПЦвУ). Та московський клірик вже почав говорити, що зріже замки і буде «викидати їх звідси».
    Віряни ПЦУ кажуть, що можуть уже відкривати храм і молитись в ньому, бо є рішення суду та дії виконавчої служби. Але задля уникнення конфлікту вирішили опечатати храм.
    Представники РПЦ в Україні подали до суду заяву про зупинення виконавчого провадження, визнання незаконними дій державного виконавця і про повернення ухвали суду, як виконавчого документа з відміткою, що його неможливо виконати.
    У понеділок, 9 листопада відбулись два засідання суду за заявами московського патріархату. Суд ухвалив рішення на користь громади ПЦУ і постановив, що дії виконавчої служби були законні і все проведено згідно з чинним законодавством.Судове засідання по розгляду справи по суті мало відбутись 10 листопада, але було перенесене через хворобу судді.
    Та представники РПЦвУ ніяк не вгамуються і подали апеляцію на передачу храму громаді ПЦУ аж до суду в Дніпрі. Адвокат громади ПЦУ Андрій Кінаш повідомив, що шансів виграти цю справу в РПЦвУ немає, бо забезпечення позову вже виконане.
    У свою чергу адвокат ПЦУ готує позов до єпископа РПЦвУ Боголєпа, який випустив відеоролик із повністю брехливими заявами і образи конкретних людей.

    Найсвіжіше

    Популярне