П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній нагородив Віталія Марківа орденом

    10 листопада предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній зустрівся із звільненим із італійської в’язниці  старшим сержантом батальйону Нацгвардії імені генерала Кульчицького Віталієм Марківим. Разом з паном Віталієм до Предстоятеля помісної Української Православної Церкви завітала його дружина Діана.
    Блаженнійший владика привітав Віталія Марківа з поверненням в Україну після понад трьох років несправедливого перебування в ув’язненні та відзначив його орденом святого Архістратига Михаїла першого ступеня. «Адже цей архангел Божий стоїть на чолі воїнства Небесного, а в особі Віталія ми маємо одного з тих достойних воїнів, які боролися і надалі будуть боротися за нашу незалежність», – сказав Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.
    Предстоятель ПЦУ сказав, що усі 1222 дні, поки Віталій перебував за ґратами в Італії, ми в Православній Церкві України молитовно підтримували його, як і кожного українського воїна чи заручника, який перебуває в несправедливому ув’язненні. «Бачити Віталія особисто, а не лише його портрет на Михайлівській площі на банері зі закликом звільнити героя – це свідчення того, що наша спільна молитва має потужну невидиму силу, і Господь творить чудо у нашому житті», – сказав митрополит Епіфаній.
    Своєю чергою український військовий розповів Митрополиту Епіфанію про листи й повідомлення зі словами підтримки, які йому надсилали українці та зазначив, що боротьба за його звільнення це не лише його особиста справа, а діло честі для усієї країни.
    На зустрічі також були присутні заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко, повідомляє пресслужба ПЦУ.
    «Ми перебуваємо у стані нав’язаної гібридної війни, і наш сусід-агресор робить усе, щоби скомпрометувати нас на міжнародному рівні. Тому так важливо, що Віталій Марків не здався духом і вистояв проти ганебних і несправедливих обвинувачень та продовжить своє служіння українському народові у лавах Нацгвардії. Якщо людина сильна всередині – то вона завжди перемагає. Сьогодні приклад Віталія свідчить про те, що справедливість є. З Божою допомогою ми будемо й далі боротися за нашу спільну мету: щоби Україна отримала перемогу в цій неоголошеній російсько-українській війні та досягла справедливого миру», – підкреслив блаженнійший.
    Віталій вперше побував у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі. Після бесіди Предстоятель разом з гостями відвідав «Стіну пам’яті загиблих захисників України», яка розташована на мурах монастиря та Свято-Михайлівський Золотоверхий собор.
    «Ми повинні пам’ятати їхній подвиг і молитися за них, адже через молитву ми виявляємо свою любов. Вони віддали своє життя, щоб ми могли жити у вільній і незалежній Українській державі. Тому ми як Церква молимося і робимо все задля того, щоб зберегти їхню пам’ять, знаючи, що душа людини – безсмертна. А сьогодні, наслідуючи приклад духовної сили таких героїв, як Віталій Марків, ми маємо бути сильними та єдиними, щоби разом пройти всі випробування і досягти нашої спільної перемоги», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне