Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині архієпископ ПЦУ освятив початок будівництва нового храму

    Високопреосвященний Михаїл, архієпископ Вінницький і Тульчинський Православної Церкви України прибув з архіпастирським візитом до с. Козлів Могилів-Подільського благочиння, де звершив чин заснування храму на честь Преображення Господнього.
    Під час звершення чину заснування храму владика освятив наріжний камінь, який разом з грамотою про цю урочисту подію був закладений у підмурок. Після відпусту і многоліття архієпископ Михаїл виголосив проповідь та благословив вірян, повідомляє пресслужба ПЦУ.
    Святиня будується на фундаменті старого храму, зруйнованого богоборчою радянською владою. І хоча нинішнє покоління вже не пам’ятало місця, де знаходився старий храм, але Господь відкрив його. Громада для релігійних потреб отримала в користування приміщення старого клубу, що був складений із каміння. Але замість того, щоб облаштовувати його під храм, після поради настоятеля протоієрея Сергія Орловського, його було вирішено розібрати і на тому місці побудувати новий храм. Так віряни віднайшли фундамент старої церкви, що стояла на березі Дністра. Стало зрозуміло, що безбожники для будівництва клубу використали матеріали зруйнованого храму. Однак тепер з цього каменю постане новий храм, який стане окрасою села і своїм існуванням посоромить усіх, хто брав участь у його руйнуванні.
    Також архієпископ Михаїл відвідав парафію святого Архістратига Михаїла у с. Хоньківці, де ознайомився зі станом справ. Громада звершує богослужіння у пристосованому приміщенні, хоча і будує храм на місці зруйнованого.

    Найсвіжіше

    Популярне