Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    На Аляксандра Лукашенка наклали анафему

    Предстоятель невизнаної Білоруської автокефальної православної церкви архієпископ Святослав (Логін) прокляв Аляксандра Лукашенка та відлучив його від церкви 22 листопада 2020 року. Архієрей наклав анафему під час літургій в соборі святого Кирила Туровського в Торонто (Канада), повідомляє “Credo press” з посиланням на “Радыё Свабода”.
    Повідомляється, що текст відлучення оприлюднено під назвою “АНАФЕМА колишньому президенту Аляксандру Лукашенку, який творить беззаконня, переслідує і вбиває православних та інших мирних християн за правду в Білорусі”.

    Зображення svaboda.org (взято з credo.press)

    Очільник БАПЦ стверджує, що: “Церква – духовний і неполітичний інститут, який навчає парафіян боротись за істину, вона не може просто спостерігати за геноцидом білорусів. Владою, даною нам Богом, ми відлучаємо від Святої Православної Церкви і проголошуємо анафему колишньому президенту Аляксандру Лукашенку до повного покаяння перед церквою і білоруським народом”.
    У посланні також вказано, що духовенство БАПЦ молиться за здоров’я поранених та ув’язнених, а також, за упокій убитих мирних демонстрантів – захисників Білорусі.
    Нагадаємо, архієпископ Святослав (біл. Япіскап Святаслаў; в миру: Вячеслав В’ячеславович Логін) – предстоятель БАПЦ з титулом “Новоградський і Північно-Американський” (з 11 листопада 2008). БАПЦ перебуває поза Диптихом автокефальних православних церков, але змагається за своє визнання шляхом апеляції до Константинопольської патріархії.

    Найсвіжіше

    Популярне