Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Діловому на Закарпатті громада ПЦУ відстояла в суді право користуватися храмом

    Громада Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ с.Ділове Рахівського району Закарпаття відстояла в Закарпатському апеляційному суді своє право на користування храмом.
    Про це повідомило видання Закарпаття онлайн з посиланням на публикацію єпископа Ужгородського та Закарпатського ПЦУ Варсонофія в Фейсбук.
    Досі користуватися храмом громаді ПЦУ незаконно перешкоджали представники Хустської єпархії Російської православної церкви в Україні (УПЦ Московського патріархату).

    “Вітаю релігійну громаду Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ с.Ділове Рахівського району, які в Закарпатському апеляційному суді відстояли своє право на користування церковним майном (храмом), яким до цього часу незаконно перешкоджали користуватись представники Хустської єпархії РПЦвУ (УПЦ МП). Згодом опублікуємо рішення”, – повідомив єпископ Варсонофій.

    Досі у селі Ділове Рахівського району тривав релігійний конфлікт, а храм, незважаючи на бажання громади (близько 90%) приєднатись до ПЦУ, перебував у руках представників Російської церкви в Україні (УПЦ МП). Про це розповів керівник Закарпатської єпархії ПЦУ єпископ Варсонофій.
    Нагадаємо, що православна громада в селі Ділове ще у січні-лютому 2019 року проголосувала за перехід від РПЦвУ до ПЦУ і зареєструвала свою нову громаду, але цього не сприйняв місцевий священник і менша частина тих, хто був проти переходу.
    Влітку 2020 року ситуація загострилася: представники Хустської єпархії РПЦвУ побили літню жінку, яка разом з громадою виявила бажання перейти в лоно канонічної Православної Церкви України. Як з’ясувалося пізніше, у церковному конфлікті замішаний монах РПЦвУ, який виступає за “Русинську народну республіку”.

    Найсвіжіше

    Популярне