Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Одещині ПЦУ бореться за недобудовану капличку з РПЦвУ та «адвокаткою УПЦ КП»

    На півдні Одеської області ПЦУ бореться за недобудовану капличку з представниками Московського патріархату і одеською «активісткою»-антисеміткою.
    Парафіяни Православної церкви України в Арцизі намагаються добудувати каплицю Кипріяна Київського, яку почали зводити ще десять років тому. Раніше об’єкт відносився до нині ліквідованої Української православної церкви Київського патріархату. Зараз же на нього заявили претензії і заважають будівництву священнослужителі та активісти Московського патріархату, передає «Думская».

    Світлина: dumskaya.net

    В Одеській єпархії ПЦУ заявили, що під час будівельних робіт в каплицю з’явився священик РПЦвУ Василь Гасинець, який заявив, що недобуд захопили, і викликав поліцію. Також в справі замішана і «юристка УПЦ МП» Оксана Колотенко, яка раніше чинила тиск на українську православну громаду в Сараті.
    Представники Православної церкви України в Арцизі просять правоохоронні органи втрутитися в ситуацію і розблокувати будівництво каплиці.
    Додамо, що опонентом українських православних в Арцизі виступає ще одна «юристка» – тільки так званого «Київського патріархату», відома одеська скандалістка і антисемітка Неоніла Ткаченко. Раніше вона брала участь в спробах захоплення одеського кафедрального собору Різдва Христового і була однією із заявниць в справі про «розпалюванні міжрелігійної ворожнечі» проти п’ятого президента України Петра Порошенка.
    Вона стверджує, що дозвіл на землевідведення для будівництва каплиці в 2008 році отримала Одеська єпархія УПЦ КП, яка як і раніше зберігає права на об’єкт.

    Найсвіжіше

    Популярне