Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Криму служитель "УПЦ МП" благословив зброю окупаційних військ РФ

    “Обробка” свідомості й мілітаризація в окупованому Росією Криму триває. На Кримському півострові служителі, так званої, “УПЦ московського патріархату” (РПЦвУ) благословили окупаційні російські війська і привітали їх з Днем морської піхоти РФ.
    “Всі з апетитом поїдали гречану кашу з тушонкою і консервами, запивали гарячим чайком, а на них з портрету дивився Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації В.В.Путін, який приділяє особливу увагу бригаді морської піхоти”, – пише сайт Севастопольського благочиння РПЦвУ.
    Дійство пройшло 27 листопада і почалося з освячення зброї російських окупантів та техніки в автопарку. “Благу справу” звершив протоєрей Сєргєй Полівцевий – настоятель храму в ім’я святого князя Олександра Невського, помічник командира бригади по роботі з віруючими військовослужбовцями.
    На урочистостях були присутні члени сімей морських піхотинців РФ, діти. Оркестр заграв “Встрєчний марш”, відбувся винос державного прапора країни агресора – Росії.
    Вітання і промови для російських окупантів звучали від заступника командувача Чорноморського флоту РФ, ветерана морської піхоти, протоєрея Сєргєя Полівцева, директора Будинку офіцерів флоту, члена Спілки письменників Росії капітана 1 рангу В.В.Піскайкіна та інших.
    Лунали пісні про Росію, відбувались історичні реконструкції подій Другої світової війни, яка в РФ традиційно названа “Велика вітчизняна”, спортивні дійства, показові виступи. Після виступів діти збирали відстріляні гільзи, повідомляють на церковному сайті РПЦ.
    Нагадаємо, російські окупанти домагаються знесення храму ПЦУ в Севастополі й тиснуть на митрополита Климента (Куща). Росія переслідує в окупованому Криму майже всі релігійні організації, крім РПЦ. Також, в окупованому Криму вбили активіста, який викривав окупаційну владу РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне